EasyTeq Installatietechniek

Zonneboiler

 

 

collector

 

Een zonneboiler gebruikt zonne-energie voor het verwarmen van water. Het is een uiterst duurzame techniek want zonlicht is onuitputtelijk, en bovendien komt er bij gebruik van zonne-energie vrijwel geen CO2 vrij. Daarnaast kunt u bijna de helft van uw energie(kosten)voor warm water besparen als u kiest voor een zonneboiler. 

Het systeem zit als volgt in elkaar. Op het dak van de woning wordt een zonnecollector geplaatst die gekoppeld zit aan een leidingstelsel met daarin een warmtetransporterende vloeistof. Deze vloeistof wordt van de collector naar het watervoorraadvat gepompt, en stroomt daar door een warmtewisselaar zodat de warmte kan worden afgegeven aan het aanwezige kraanwater. Het voorraadvat wordt bovendien aangesloten op een cv-ketel die kan bijspringen mocht het water niet warm genoeg worden. Er zijn overigens ook compacte zonneboilers, waarbij de watervoorraad in de collector op het dak zit. Er is dan geen apart voorraadvat, wat ruimte scheelt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een zonneboiler bij u thuis? Of wilt u meer weten over de kosten en besparingen? Neem dan contact op met onze vakmensen.